FLOATING ROOF REPARATIE

Op dit drijvende dak van een tank op een raffinaderij was een lekkage ontstaan. Het lek moest zo snel mogelijk worden dichtgemaakt. Omdat de tank gevuld was met kerosine was het absoluut noodzakelijk om de reparatie uit te voeren met een vonk-vrije methode.

Het lek was eerder door anderen gerepareerd door het plakken van een 6mm dikke dubbelingsplaat. Dit soort daken zijn echter continue in beweging en de geplakte plaat was te star om deze bewegingen op te vangen. Na enige tijd begon de breuk opnieuw te lekken en uiteindelijk liet de plaat geheel los.

Dit soort scheuren zijn over het algemeen te zeer vervuild met olie om nog een verlijming toe te passen. MultiMetall oL-Steelceramic is echter wel geschikt voor dit soort toepassingen en kan worden gebruikt op vette, met olie vervuilde oppervlakten.

Dit uit 2-componenten bestaande materiaal is geschikt om lekkages direct af te dichten. Na uitharding van de eerste laag is de omgeving vetvrij gemaakt, waarna een tweede laag is aangebracht. Hierna zijn meerder lagen van het flexibele materiaal  MM-Elastomer (polyurethane shore A 95) aangebracht.

Na 5 uur is deze laag volledig uitgehard, waarmee het lek succesvol is gedicht. De flexibele laag zorgt voor een meer duurzame reparatie van het flexibele floating roof.